Wednesday, May 2, 2018

Dim sum ကို အိမ္မွာပဲ လြယ္လြယ္ကူကူလုပ္စားၾကမယ္

Dim sum ကို အိမ်မှာပဲ လွယ်လွယ်ကူကူလုပ်စားကြမယ် ကုန်ကျစရိတ်လည်း သက်သာပြီး အိမ်မှာပဲ လွယ်လွယ်ကူကူလုပ်စားလို့ရတဲ့ Dim Sum (အသားပေါင်း)ပြုလုပ်နည်း ကို ဖော်ပြပေးချင်ပါတယ်။ ဆိုင်တွေမှာ Dim Sum(အသားပေါင်း) နှစ်ခုပါတဲ့ အိုးတအိုးကို ခြောက်ရာကျပ် ပတ်ဝန်းကျင် ရောင်းတဲ့အတွက် အဝစားမယ်ဆိုရင် ရှင်းရမယ့်ပမာဏနဲ့ မကိုက်သေးပါဘူး ။ အခုဖော်ပြမယ့် နည်းလမ်းက ကုန်ကျစရိတ် သုံးထောင်လောက်နဲ့ Dim Sum အခု ၃၀ လောက်စားရမှာပါ။ကိုယ်တိုင် အိမ်မှာ လုပ်ပြီး အဝစားနိုင်မယ့် Dim Sum လုပ်နည်းကတော့.ပထမဦးစွာ ဝက်သား ၊ ဝက်သားမစားရင် ကြက်သား ကို ရေဆေးပြီး နုတ်နုတ်စင်းထားပါ ။ ကြက်ဥ ၊ကော်မှုန့်၊ ခရုဆီ ၊ ပဲငံပြာရည် အကြည်၊ ကြက်သားမှုန့် ၊ ဆား ၊ သကြား တိုနဲ့ နုတ်နုတ်ဆင်းထားတဲ့ အသားနဲ့ သမအောင် ရောနယ် ပါမယ်။ ကြက်သွန်မိတ်ကြိုက်ရင် နုတ်နုတ်စင်းပြီး ရောနယ်လို့ ရပါတယ် ။ Dim sum ပြုလုပ်နည်း အဆင့်အဆင့် Dim sum ပြုလုပ်နည်း အဆင့်အဆင့် ဒီနေရာမှာသတိထားဖို့ ကော်မှုန့်ထည့်တာ များလွန်းရင်လည်းမကောင်း ၊ နည်းလွန်းရင်လည်းမကောင်းတာမို့လို့ ကိုယ် ပေါင်းမယ့် အသားနဲ့ သေချာချိန်ပြီး ထည့်စေချင်ပါတယ် ။ ဒီလိုနယ်ဖတ်ထားတာ ကို ရေခဲသေတ္တာထဲမှာ ခဏနှပ် ထားပါတယ်။ တကယ်လို့ အချိန်အများကြီးမပေးနိုင်ရင်လည်း အနည်းဆုံး အချိန် တနရာရီလောက်နှပ်မယ်ဆိုရင်လည်း အဆင်ပြေပါတယ်။ ဒါပေမယ့် အချိန်ပေးနိုင်ရင်တော့ ပေးနိုင်သလောက်ကြာကြာ နှပ်ထားပါ။ ကြာကြာနှပ်ထားလေ အရသာ ပိုစိမ့်ဝင်လေ ဖြစ်ပါတယ်။ ပြီးရင် ကိုယ်ကြိုက်နှစ်သက်ရာ ယိုးဒယားအကင်လေးတွေ ၊ဆေးဘဲဥ ၊ ပန်းဂေါ်ဖီ စတဲ့ အစာပလာလေးတွေတင်ပြီး ပေါင်း လို့ရပါပြီ ။ ပေါင်းတဲ့အခါ ကိုယ်အဆင်ပြေသလိုပေါင်းလို့ရပါတယ်။ ဆိုင်မှာပေါင်းသလို အဆင့်ဆင့်တွေ မရှိလည်းအိမ်မှာ ရှိတဲ့ ထမင်းပေါင်းအိုး အပေါ်အဆင့်ကို သုံးပြီးပေါင်းကာ အသုံးပြုနိုင်ပါတယ်။ ။ အဓိက က နယ်ထားတဲ့ အသားတွေ ကို ရေနွေးငွေ့နူးစေဖို့ပါပဲ ။ ဒီလိုပေါင်းပြီးရင် ကိုယ်ကြိုက်တဲ့ အချဉ် နဲ့ တွဲဖက်ပြီး အိမ်မှာ စိတ်ကြိုက်စားနိုင်ပါပြီ ။ Dim sum ပြုလုပ်နည်း အဆင့်အဆင့် The post Dim sum ကို အိမ်မှာပဲ လွယ်လွယ်ကူကူလုပ်စားကြမယ် appeared first on ဧရာဝတီ.
Source : https://ift.tt/2Kth65W
via IFTTT

No comments:

Post a Comment